pici Petra Creative Commons License 2017.10.31 0 0 11630

Sziasztok!

 

Segítségre lenne szükségem. Gyöngyözök már egy ideje, ... a kezdéskor végig olvastam ezt és a nőklapjás fórumot is, kérdésem azonban akkor még nem volt kérdés. :)

 

Gyöngyhorgolt nyakláncot készítek - ajándékba. Bár mindig tesztelni szoktam az új dolgokat egy saját darabon, de erre most nincs időm, és az egyik blogon olyat olvastam, amitől megijedtem. Sok helyen láttam már, hogy a horgolt láncokat hosszúra készítik, és még ezt azt aggatnak is a végeire... aminek vélhetően súlya is van, aztán az egyik blogon azt olvastam, hogy a horgoltak kinyúlnak, ezért ő drótot húzott bele, ennek elkerülésére. Előfordulhat ilyen? 

Ártani egyébként úgy gondolom valószínűleg nem árt... de nekem most egyrészt csak memória karkötőhöz van drótom, másrészt pedig kifejezetten szeretem a horgolt rugalmasságát. 

 

Ez lesz az első horgolt - érdemben hordhatóra tervezett - darabom... az eddig készített, egyetlen karkötő a dobozé lett. Karkötőnek túl hosszú, nyakláncnak túl rövid lett... elfogyott a gyöngyöm. Lebontani az első darabokat nem szeretem. 

 

Olyan csodadolgokat készítetek, hogy csak ámultam mindig. :) 

 

Szép napot!

 

Petra