A meleg padlóknak mindenféle kereskedelmi neve van.
Vannak kisméretű nut-féderes padlók, szabad hossz-6-9cm széles-22mm vastagsággal, ezekkel van a legtöbb baj a szerelésnél és fajlagosan messze ezek a legdágább padlók (ragasztás-nagyoló csiszolás- rájbolás-finom csíszolás vagy 4x- alapozás- 3 lakkréteg, a az első lakkréteg után még eggy csíszolás).
Vannak egy darabból készült nagyméretű padlók, ezek a hajópadlók, lehet, talán ez a svédpadló. Ha nem csontszáraz, akkor nagy a szívás vele. Ezek 1o-12 cm szélesek és fix hosszal rendelkeznek. Általában csíszolni is kell őket és utánna felületkezelni. Padlófűtésre nem ajánlott, csak a exota fákból készített. Itt is vannnak külömbőző vastagságog, a 22 a legjobb, de az nincs is, a legvastagabb a 2o-as.
Vannak rétegelt padlók (ezek szerintem a fa szallagparketták), ami egy rétegelt lemezre felvítt keményfa kopóréteg, klikkes vagy nut-féderes szerelssel.
Ezeket a legkönnyebb szerelni, mert nagy a méretük, 2oocm hosszú és 15-16cm széles- 13 mm felfele van a vastagságuk. Vannak olyanok, amik utánozzák a kisméretű parkettát és olyanok is, amik egy darabból vannak, azok nagyon drágák. A kopóréteg vastagsága azért számit, mert elvileg fel lehet csíszolni őket egyszer, vagy akár 3x is, ha 4.5-6mm a kopórétegük, de azok már 2o mm vastagok.
Ezeket gyárilag lekezelik.
mindegy milyen a parketta, csak legyen fából és vizes bázisu lakkal vagy olajjal kend le.
Én megnézném azt a salakot figyelmesebben, ha nem volt fűtve a pince rendesen a lakás alatt. Legalább 3 helyen ásd ki, a boltívig. A penész szaga van, akkor az elég baj.
Mehet homok is, csak drága, én egy bányából veszem, ott köbmétere olyan 12o euró+ szállítás. Külömböző granulátomok léteznek. Teljesen száraz amit szoktam venni. Általában zsákosan árulják a nagykereskedésekbe... csomagolási költség és szállítás már rajta van. Számold ki mennyi kell, mert 1ocm nagyobb felületre, az nagyon sok zsák.