hul Creative Commons License 2017.10.27 0 0 141524

Kijelentéseket a Peljesacra vezető híd tervéről más többet is hallottunk, sőt láthatóak bizonyos tereprendezések stb. De a költségek előteremtése, akár uniós forrásból, nincs meg. Rettenetes sokba kerül. A félsziget teljes úthálózatát is újra kell gondolni, mert hova viszed be a hidat? Aki ismeri tudja, hogy nagyon nem terhelhető az a hálózat. 

De még marad bennem két kérdés: miért is építenék meg? Hogy kikerüljék a neumi tengeri kijáratot? Ez túl drága mulatság ezért... A Peljesanon kerülnek a kamionok? Vasút nincs is.

Ha EU tag lehetnének, máris nem kell a híd. lebontják a szocialista határbódékat... A morc fegyveres határőrök, feladva a helyiek örökös zaklatását, elmennek dolgozni vmi hasznosat. 

A másik kérdés, hogy ez a terület egy nagyon mély gyökerekkel bíró, balkáni, etnikumi gyűlölködéssel átitatott vidék. Óriási az anyagi különbség a tengerpart és a szárazföld belső részei között. A hatalmi rendszerek, ragaszkodnak a hatalmukhoz, önként nem fogják feladni. Persze jó lenne, ha EU tagok lehetnének majd, mert fontos lenne fejleszteni, de tudjuk, Töröko. befolyási övezeteként igényt tart erre a térségre, nélküle  nem megy. Az anyagiak mellett ezek a politikai körülmények sem kedveznek a beruházásnak, csak terv marad még jó ideig - gondolom.

Előzmény: emojnarode (141522)