BZoltan Creative Commons License 2017.10.22 0 0 62876

Az a helyben szelektált fajélesztő a jobban értesültek szerint nem más mint a Királyudvarnál használt spec élesztő.

A Demeter Zolit én nem húznám soha, de ez a "cél a harmadik pohár" bennem rossz érzést kelt. Egy országban ahol a családon belül erőszak, bűncselekmények tízezrei oka a "harmadik pohár" ott én ezt nemcsak vércikinek, hanem felelőtlenségnek tartom. Egy pohár bor az úgy másfél deci. Három pohár az majdnem fél liter bor. Ne, ne legyen ilyen kimondott cél az, hogy az emberek sokat igyanak. A Takács Lajossal sem értettem soha egyet amikor azt mondta, hogy a célja az, hogy meg lehessen inni egy egész üveggel egy ültő helyben. Nem baj, ha előfordul... én is szoktam néha több pohárral inni. De szerintem direkt promótálni nem szép dolog.


"Nem lehet az, hogy a furmint a probléma oka? Azaz biztos, hogy annak kell és önállóan a fő fajtának (bornak) lennie?"

A sem szőlővel sem borral nem foglalkozó, nagy szájú kibicek évek óta pumpálják az éretlen szőlőből készülő, vékony borok fétisét. Ez a stílus bejön a rajnai rizlinggel, zöldveltelínivel és sok más fajtával. De speciel a furmint kimondottan hulladék fajta éretlenül. A furmint 12.5vv% potenciál alatt nagyon-nagyon ritkán tud rendesen beérni.  A 19.5 mustfok alatt szinte elképzelhetetlen a furmint fenolos érettsége és ilyenkor bizony nagyon magas még az almasav tartalma.

Szóval alapvető ellentmondás az, hogy alacsony alkoholpotenciállal de már csökkent almasavval lehessen furmintot szüretelni. Na, erre találták ki most megoldásnak azt, hogy mesterségesen és irányítottan lebontják az almasavakat.

Ezt hívják technológiai borkészítésnek.

 

Előzmény: loading (62875)