Nagfer Creative Commons License 2017.10.19 0 0 34

Sziasztok!

Egy HP Laserjet 1015 javításában szeretnék tanácsot kérni.

A készülék azt csinálja, hogy nyomtatás közben a fixáló fólia és a Pressure Roller között megakad a papír, illetve azon a részen elkezdi félrefordítani a papírt. Eközben a papír maradék része a toner mögött felgyűrődik.

Szétszedtem, a fixáló fólia és a Pressure Roller sértetlen. A megfelelő helyeken megtisztítottam, szilikonzsírral megkentem a forgó tengelyeket.

Sajnos ezután is megmaradt a hiba, viszont egy érdekes dologra rábukkantam. Amennyiben a nyomtató külső burkolata teljesen le van szedve (oldalak, fedél, felső borítás), és kézzel benyomom a fedélnyitást érzékelő mikrokapcsolót, akkor szépen továbbítja magán keresztül a nyomtató a lapot. Igaz, hogy ilyenkor nyomat nincs, mert tuti van még valami mikrokapcsoló, ami külső házborítás nélkül elveszi a nagyfeszültséget a dobról.

Meg tudnátok mondani, hogy hol van ez a mikrokapcsoló, ami a külső burkolat eltávolítását érzékeli, de nem azonos a fedélnyitás érzékelővel?

Valami tipp esetleg a megoldásra? Fixáló fólia lehet, csak olyan üzemben nem bukik ki a hiba, amikor a hiányzó burkolat miatt nincs festék a dobon és a papíron?

Köszi