kürtök Creative Commons License 2017.10.17 -1 1 49745

Vagy csak azért ajánlom kezdőnek, aki az első vagy az első tükrös gépet veszi, a két legelterjedtebb márkát, hogy kis pénzből mindent meg lehessen hozzá más gyártótól venni, és pikk-pakk ki lehessen szállni belőle.

 

Ehhez képest te ajánlasz egy sereghajtó szart, amit még az esőre se lehet kivinni, és megngyugtatod a szerencsétlent, hogy ha egy hónap múlva kinövi a kittobjektívet, potom 600 és egy milla között kap hozzá normálisat, ha meg megunta, csövezhet vele egy évig a vaterán szvsz.

 

Hatszázezer komám? 550 ezerből, nekem a márkabuzi idiótánank négy objektív van a tatyómban, ebből három új, és az amatőr területen, de kicsit azon túl is, le van fedve minden. Ha canont választ, még ennél is olcsóbban megússza, ha élményfotós, elég két obi.... és ha cseréli, pillanatok alatt bukta nélkül eladható. 

 

Nagyon profi dolog egy kezdőnek fél millás obit ajánlani, mielőtt még megtanulna fotózni. A lumix és a pentax is nagyon jó, de a youtube-n azért nem ajánlanak ezekből kezdőknek, mert minden k...va húzós hozzá később. Ugyanis komám, a gép még csak az első kiadás, és a legkisebb. Ahogy autót a hülye is tud venni, de arra még költeni kék utána. 

 

Ha nincs pénze gyári villanóra, gyárt a Metz. Akksit a Hama, távelsütőt szintén, obit, Canonra és Nikonra minden cég, ami obit gyárt. Mikrofont a Rollei soroljam még? 

 

Te meg jössz egy influenzás fossal, amivel csak tűzó napon lehet fényképezni, holott pont akkor nem kell, és milla körüli perspektívát festesz valaki elé, aki még a fotózáson belül azt se tudja igazán, mozdul-e majd arra, ahova ez kell. Vetesd csak meg vele a 600 mm-es fixet, jól fog jönni a karácsonyi családi összejövetelen, az uszodában, meg a szülinapi bulin)))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: gravir007 (49744)