vick_1899
2017.10.16
|
|
0 0
142742
|
Szerintem sokan vannak itt akik egyáltalán nem tisztítják a főzőt, maximum eltörölgetik a kupolát főzés után... legalábbis én sokáig így voltam vele, aztán lett egy rejtélyes zöld barackpálinkám idén, plusz egy szilva, ami 1-2 hét után picit beopálosodott, és az üveg aljára leült ilyen kékes pelyhes valami, ami rézrozsda lehet, mert vattakorongon átszűrve eltűnt, és szépen bekékült a vatta tőle. Itt ajánlották a trisós tisztítást, amit az ajánlás óta én is használok. Főzés után bedugózom a kifolyót, és a hűtő tetején lévő forró vízhez adok egy kis trisót és feltöltöm vele a spirálom, szépen hagyom hah ázzon, aztán a következő főzésnél leengedem és jól átöblítem. Vagy az összegyűjtött elő, és utópárlattal átgőzölöm a rendszert, de ehhez le kell engedni a hűtővizem ezért macerásabb, plusz az egyik ilyen átgőzölés alkalmával szépen feltöltöttem vízzel a főzőt, és már nem gőz, hanem pálinka folyt kifele, aminek nagyon kellemes illata, és íze is volt, tehát nem pazarlom tisztításra, majd jó lesz vegyesnek. :) |
Előzmény: bobyvankenobi (142741)
|
|