Törölt nick Creative Commons License 2017.10.11 0 0 2592

Messi megmentette Argentínát, Chile és Paraguay kiesett

 

Véget értek a 2018-as labdarúgó világbajnokság selejtezői Dél-Amerikában is: Lionel Messi megmentette az argentinokat a kiesés szégyenétől, Peru interkontinentális selejtezőt vívhat, Uruguay és Kolumbia továbbjutott, Chile és Paraguay azonban nagyon elrontotta az utolsó kört.

 

Brazília–Chile 3–0 (Paulinho 55., G. Jesus 57., 93.)

 

A brazilok az Ederson – D. Alves, Marquinhos, Miranda, Alex Sandro – Paulinho, Casemiro, R. Augusto – Coutinho, G. Jesus, Neymar összeállításban fogadták a kontinensbajnokot, amely hamar gólt szerezhetett volna, de a debütáns Ederson védte Eduardo Vargas fejesét. Ezt követően magasabb sebességbe kapcsoltak a hazaiak, Neymar vezérletével, ám Jesus nem tudott túljárni a Manchester City másik kapusa, csapattársa, Claudio Bravo eszén.

A másodikban aztán megingott Bravo: egy távoli Alves-szabadrúgást Paulinho elé ejtett, aki köszönte szépen, majd Coutinho és Neymar hozta kihagyhatatlan helyzetbe Gabriel Jesust.

Ezzel el is dőlt a három pont sorsa, Neymar még hajtott a gólért, a chilei támadások továbbra is megakadtak a 16-os előtt, és a vendégek drukkerei nemcsak a szépítésért szorítottak, hanem a többi eredmény számukra szerencsés alakulásában is.

Végül mindkettőben csalódniuk kellett, nemhogy nem éltek a lehetőségeikkel, Jesustól megkapták a kegyelemdöfést világbajnoki álmaikra...

 

http://www.nemzetisport.hu/foci-vb-2018/messi-megmentette-argentinat-chile-es-paraguay-kiesett-2596823