sz_cs_k
2017.10.08
|
|
0 0
32101
|
Én is amatőr vagyok. Pár hónapja vettem egy gépet és soha nem tanított senki hegeszteni. A YouTube-on nagyon jó videók vannak én azok alapján próbálkoztam meg hozzá olvastam egy két dolgot. Saját tapasztalat alapján mondom először egy lapos vason gyakorold az ív tartását pálca nélkül, egyre feljebb tekerve az ampert rájössz az ív megfelelő hosszára a pisztoly dőlésszögére. Nagyon fontos hogy a volfrám hegye szépen legyen köszörülve ha vasat v. savállót hegesztesz, ha eltompult vagy beszennyezted az anyaggal, nem érdemes kínlódni, meg kell köszörülni újra. Ha így húztál pár csíkot, akkor próbáld adagolni hozzá a pálcát. Nekem az áram megfelelő beállítása okozott eleinte gondot, meg a pisztoly tartása (sr26), elég nagy, a kábel nehéz, és kisebb vékony anyagokon pepecselni könnyebb lenne kisebb pisztollyal de ez volt a géphez. Egészen a kerámia előtt fogom úgy könnyebb vezetni, de a kapcsolót nehezebb működtetni. Az AC módot csak alunál használd, de az egy kezdőnek szerintem még nehezebb. |
Előzmény: kushido2 (32100)
|
|