nabla_ Creative Commons License 2017.10.05 0 0 24

Nem annyira hiba, inkább csak megfontolandó a következő:

 

Ez az előbb bemutatott “Nem tételes költségelszámolás”-hoz képest abban különbözik, hogy a bérbeadó nem a fix 10%-os költséggel csökkenti a bevételeit, hanem az ingatlan fenntartásával kapcsolatosan ténylegesen (számlákkal és bizonylatokkal igazolható) felmerülő költségeket érvényesíti.

 

Ilyet nem ír az szja tv., hogy számlákkal és bizonylatokkal kell igazolni.

 

Ezt írja:

"3. számú melléklet az 1995. évi CXVII. törvényhez1219 Az összevont adóalap megállapításához elszámolható költségekről

A magánszemély költségként számolhatja el a bevétel megszerzésével közvetlenül összefüggő kiadásokat...korlátozott mértékű átalányban az értékcsökkenést.1221"

 

És ami ezután jön, ott fontos kiemelni, hogy "jellemzően, különösen". Tehát ez nem egy egzakt megfogalmazása annak, hogy mit lehet, hanem példálózó, részhalmazát leíró felsorolás. Ennél bővebb a halmaz.

I. Jellemzően előforduló költségek

Költségként elszámolható kiadások különösen a következők:1224

 

A főszabály az, hogy minden költség, ami a bevétel megszerzésével közvetlenül összefügg! Igazolás lehet egy közjegyző, aki hitelesen dokumentálja a felújítást. Vagy egy adás-vételi szerződés egy bútorról. Vagy egy buszjegy, amivel metróztam 1-én, amikor mentem a pénzért. Bármi, amit hitelesen tudsz bizonyítani, hogy a bevétel megszerzésével közvetlenül összefügg! Szerintem.

 

 

 

 

Előzmény: Kukipapa (r) (22)