LetMeTry Creative Commons License 2017.10.04 -6 3 16144

No, én sem rontom itt a levegőt trollkodással, csak levonom a tanulságot az egészből.

Ugye volt egy alapkérdésem (miért is gond a videochat?), amire nagyrészt mellébeszélést és terelést kaptam. "Mi értelme a bemutatkozó videónak?"

Ezt kifejtettem, bizalomerősítő. Itt egy kis szösszenet, hogy is zajlik az ilyesmi (legutóbbi alkalommal). Előtte beszélgettünk levélben, hangolódtunk, számot cseréltünk és megbeszéltük a találkozót. Utána Skype: "Sziasztok, Borbás Ibolya és Andris vagyunk, várjuk már a találkozót XY helyen", majd mi is bemutatkoztunk, mosolyogtunk egymásra, váltottunk még néhány szót alapvető dolgokról a helyszínt illetően és elköszöntünk. Igazán terhelő dolgok ezek, mi?

De akkor nézzük annak az oldaláról, aki fél ettől.

Ott van Marok Matyi a napiszarról és balekokat keres az oldalára. Leszed néhány párkereső képet amcsi vagy ruszki oldalakról, szerkesztgeti őket hogy a TinyEye ne szúrja ki azonnal, aztán regel egy itthoni párkeresőn.

Innentől kap képet cserébe párokról, sokak már alapból meztelen képpel regelnek, arcról meg később küldenek. Máris bukta. Beszélgetnek írásban a pikáns témáról, szóval már az is mehet napiszarra.

Utána még telefonszámot is cserélnek (tudom-tudom, itt telefonálás és képcsere nélkül találkozik mindenki), máris kiegészül a dolog.

Valahogy nem túl reális az az itteni módszer, hogy megismernek egy párt és pár mail után, arc nélküli képek alapján, telefonálás vagy bármiféle szóbeli kommunikáció nélkül rohannak találkozni. Inkább csak a vitakozás kedvéért próbálják védeni a védhetetlent, mégpedig azt, hogy a párkeresők nagy része totális kamu és amint előkerül a lebukás veszélye, eltűnnek, ugyanis ők csak képvadászok és erre verik, vagy mások átverésére szakosodtak. Ha nem így lenne, nem kapnának rohamot annak lehetőségére, hogy élőben látszik az arcuk, nem tűnnének el azonnal. Az előbbi okfejtésem miatt értelmetlen is lenne elutasítani, hiszen csak annyira lehet egy ilyen videóval visszaélni, mint mindazzal amit írnak, amilyen képet küldenek vagy amilyen személyes adatot kiadnak. Ha már látszik az arcod és egy párkeresőn vagy, mehetsz is napiszarra, több annál nem kell. Gyenge kifogás a többi.

Ettől függetlenül nekem ez nem több most sem, mint érdeklődés és jó tanulság, nincs harag és minden jót!