zsuri Creative Commons License 2017.09.27 0 0 12592

Sziasztok!

 

Megadta magát az A1 stabilizátora: sajnos nem csak hogy nem működik, de beinduláskor 5-10 másodpercig kattog és utána ferdén állítja be a CCD-t, úgyhogy a bal felső sarokban egy fekete folt van minden fényképen (az objektív széle, gondolom).

 

Gondolkodom, mire tudnám lecserélni. Annyit tudok, hogy most kisebb gépet szeretnék. Nem, mintha az A1 olyan nagy lenne, de olyat szeretnék ami egy nagyobb zsebbe becsúsztatható - valami kompaktot - viszont a képminőségben nem szeretnék lejjebb menni - feljebb sem szükséges :-) Zoom tekintetében ez a 7-10x elég lenne, a csúcs kompaktok 3x zoom-ját picit kevésnek találom. Ja, és valamiféle EVF mindenképpen kell, előfordul hogy sípályán szeretném használni és ott ha süt a nap a hátsó LCD használhatatlan.

 

Elsőre a Panasonic TZ-100 tűnne ideálisnak, csak elég drága. És kicsit nehezen tudom eldöteni, hogy a mai gépek közül melyik hozza kb. az A1 színvonalát. Szép képe volt, de mondjuk azért az A1 sem volt a zajmentesség bajnoka kevés fény esetén, gyakorlatilag mindig ISO100-ban használtam, a 400-800 csak végszükség esetére volt ott. Tetszik még a Panasonic TZ-70, amelyik azért inkább megfizethető. Ugyan kisebb a szenzora és nagyobb a felbontása, viszont azért a technológia is sokat fejlődött az utóbbi években, kisebb CCD/CMOS-ból is szebb képeket hoznak ki, mint régen.

 

Szerintetek?