BZoltan
2017.09.26
|
|
0 0
62487
|
A legtöbb narancsbor színe a narancssárga felé hajlik, illeve annak valamilyen árnyalata.
De fajtafüggő, hogy a héjban mennyi antócián és más színagyagok vannak. A szürkebarát például közhelyesen tud rozé bort adni már rövidebb áztatással is. De a tramininek is tud pinkes árnyalata lenni.
Viszont a legtöbb fehér szőlő az ilyen extrám hosszú macerációval tényleg borostyános, narancsszínű bort ad.
A "színhibás vörösbor” tréfás elnevezés onnan jöhet, hogy egy színanyagban szegény vörösbor némi kénnel is ilyen borostyános, kastélyos színűre szőkíthető ki.
De mondom, a szakmában a többség narancsbornak a héjon erjesztett fehér szőlőből készült bort hívja. |
Előzmény: ronin s8 (62483)
|
|