BZoltan Creative Commons License 2017.09.26 0 0 62485

Sosem hülyéztem le Octopust. De ennek a posztnak a szerzőjét sem ismerem. Nem tudom archoz/névhet kötni. Szóval a kritikámnak éppen nem lehet semmilyen elfogultság az akadálya.

A BT weboldalának a keresőjébe beírva a "narancsbor" szót a rendszer kidobja a Laposa bort.

 

A Frici borával kapcsolatban pedig ez a cikk legalábbis félreérthető: https://www.bortarsasag.hu/hu/magazin/Minimalizalni_mindent_ami_uniformizal_Bott_Frigyes_2016

"Nem szerettem volna narancsboros jelleget, de a héjban rengeteg az értékes anyag."


A narancsbor definíciójét illetőleg még a termelők körében sincsen konszenzus. Van aki már 2-3 napos áztatás után is narancsborról beszél és van akinek csak a 90-100 napos héjon tartás számít annak.

Én voltam egy olyan "narancsbor" szemináriumon ahol több olyan tétel is volt amik szerintem szabványos fehérborok voltak. Ha ugyanezen a szemináriumon ott voltak bloggerek, borkritikusok akkor méltán gondolhatják azt, hogy ők egy narancsbort isznak akkor amikor pedig nem is.

Előzmény: Hepci (62484)