vélemény Creative Commons License 2017.09.25 0 0 7772

Punta Sabbionitól San Marcoig tényleg csodálatos helyek vannak, de a  vasútállomástól San Marcoig sokkal csodálatosabb helyek vannak. A kettő nem egy kategória. Én is azt hittem, hogy nem mentek vissza Trevisoba. Ha visszamentek, akkor egyértelmű a vonat.

Amit leírtál mint látnivalót, azok egy jó része a San Marco tér és környéke.  Az oszlopok, a tetrarchák, a Porte della Carita közvetlenül egymás mellett vannak, 3-3 percig érdemes bámulni őket

. Elég sokat írtunk itt beszámolókat, írd be a keresőbe a Dózse Palotát és a Szent Márk templomot. Magyarul és olaszul is, mert mindkét elnevezést használjuk. Jobban jársz a régi beszámolók elolvasásával, mert azokat közvetlenül hazaérkezés után írtuk, amikor pontosan emlékeztünk a részletekre. Én tavaly februárban részletesen leírtam a vaporetto állomást a vasútállomásnál, most már nem emlékszem a részletekre

Fenice színház. Háááát. Ha nincs valami különös okod, akkor kihagynám. A mi Operánk sokkal szebb. Menjetek át a San Giorgo szigetre, fel a lifttel a toronyba, onnan a legszebb a rálátás a San Marco térre.

A Giorgio dei Greci sem különös,  sokkal szebba közelében a San Zaccaria, vagy a szintén könnyen megközelíthatő Sta Maria della Salute.  Azt hiszem Bazilika di Santa Maria néven szerepelt a listádon a Frari, utóbbi néven lehet beazonosítani. Ezt már feltétlenül meg kell nézni.

Előzmény: buzderka (7762)