Paleokrites Creative Commons License 2017.09.24 0 0 1687

jaja, nagyon sokat hazudok a szemedbe, de ha elmondanád, miben is hazudok? 

 

"  Jeremiás könyve:31:31 " Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr; és új szövetséget kötök az Izráel házával és a Júda házával. "

 

Elfelejtetted tovaidézni....:

 

Sőt inkább kiki a maga gonoszságáért hal meg; minden embernek, ki megeszi az egrest, tulajdon foga vásik el bele.31Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr; és új szövetséget kötök az Izráel házával és a Júda házával.32Nem ama szövetség szerint, amelyet az ő atyáikkal kötöttem az napon, amelyen kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Égyiptom földéből, de akik megrontották az én szövetségemet, noha én férjök maradtam, azt mondja az Úr.33Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izráel házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejökbe helyezem, és az ő szívökbe írom be, és Istenökké leszek, ők pedig népemmé lesznek.34És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem. "

 

Csak megkérdezem, ez az új szövetség?

 

Az, hogy Isten mindenki szívébe beleírja törvényeit, amit eredetileg Mózes által íratta meg, mint régi törvény és nem új?

 

Hol érhető tetten a kereszténység szektáiban?

 

De mily fájdalom, hogy Izrael népének szólt és nem a kereszténységnek, mert bennük aztán semmilyen mózesi törvény nincs, ellenben hamis teológiai hittételek folyamatosan szószékelve és igeolvasókból vannak asszociálva gondolattárs keresztény teológiai dogmatételek vonzatában, nem de? 

 

...., és még lehatzdtolsz! :)

 

Higgyél a demagóg teológiai vívmányokban, ettől annyira burjánzóak a szekták, mennyi is van már a kereszténységen belül önmaguk meghasonulásával, 30 ezer, 40 ezer?

 

 

Előzmény: Törölt nick (1686)