Sojka49
2017.09.10
|
|
0 0
1278
|
Fogyasztás Az elején még le le nulláztam aztán hagytam, tízezer kilométernél lenullázódik automatikusan (Captur, 1.2 TCe 6 seb. maunál) mindenféle menés volt (munkába járás városon belül, országút, autópálya itthon külföldön, hidegben, melegben). A nullázás előtt 7.3-at mutatott. A fogyasztási bajnokoknál ez biztos sok :) tekintetbe véve a használatot (volt egy 2800 km-es német-osztrák túra is) én elégedett vagyok. Első turbós autóm kicsit nehezen is szoktunk össze, benne volt sokáig a lábamban, hogy pörgetni kell hogy legyen erő nos ezt nem kell 2000 ford. környékén érezni hogy jön a nyomaték és ezt tartja is minden fokozatban. Hosszan emelkedő osztrák autópályákon tempomat 130-ra állítva és tartja a sebességet nincs visszalassulás ha be kell menni a harmadik sávba még gyorsul is hatodikba az emelkedőn, no ez jó nagy meglepi volt. (nem volt turbós dízel autóm gondolom hasonló lehet azoknál is a menetdinamika) 120 lóerő nem a világ, de a 205 Nm nyomaték meggyőző.
Kompromisszumot kellett kötnöm a vásárláskor a piszkos anyagiak miatt, de úgy gondoltam inkább a nagyobb motor és kevesebb extra, így a "limitedet" választottam. A nekem hiányzó extrákat majd lassan (kamera már meg van, ülésfűtés, stb.) beszerzem. Több mint fél év és 18000 km után egyenlőre úgy érzem jól döntöttem. |
|