ZsupyRo Creative Commons License 2017.09.07 0 2 141628

Szia. Egy 100 literes szimpla DES főzőm van. A gázégő  szárán van egy fém gyűrű azzal állítod mennyi levegőt kapjon. Van a palackon egy 20 -60v. 70 mbar-ig állítható reduktor, külön csap nem kell, én úgy szoktam hogy begyújtom maxon, és mikor a páracső hűtő felöli része forró leveszem a reduktort minimumra, mikor beindul rendesen a csurgás akkor a palackot elkezdem elzárni így szabályozom a lángot, nagyon kicsit van megnyitva. A palackot beleteszem egy 20 literes vödörbe és felöntöm forró vízzel, később ha kell lecserélem és a hűtőből pótolom mikor már ott is forró a teteje, ha lefagy a palack az is okozhat meglepetést. Mai főzésem 70-75 liter ringló +10 liter víz felraktam 15:00, 15:40-kor megindult, 5-10 perc múlva már szép sugárban csurgott, 10 literes vödör alá, és otthagytam csináltam a dolgom, kétszer ürítettem lett 17 liter alszesz, 17:15-kor elzártam, alkohol szint 10% alatt volt, üstre öntve begyújtva már nem volt benne kraft. Hagyom kihűlni, másnap kibillentem, addigra a hűtő is visszahűl. Ennyi... Én így szoktam. 

Előzmény: Törölt nick (141597)