Rough62 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 8465

Sziasztok!

Nekem évekig puszta szenvedés volt az Aug-Október szakasz,  de tavaly egy elég erős koktéllal nyomtam végig a szezont és szinte semmi tünetem nem volt, idén már kicsit keményebb a helyzet most van orrdugulástól kezdve minden, de ez sem olyan mértékben mint az előttelévő években.

 

Az én eléggé drága de nekem bevált kombóm:


Természetes homeopátiás szerek, vitaminok:


- Spirulina alga  (kb 2000ft/szezon)


- 3x 200mg C-vitamin (kb 2000ft/szezon)

 

- Kékszőlőmag őrlemény (Görög joghurtba keverve teljesen jó, kékszőlőmagliszt néven olcsóbb mint kimért kapszulában) (kb 800 forint/szezon)

 

- Máriatövis mag kivonat (NaturTanya ez a legjobb nem reklám) (2500ft/szezon)

 

- Néha 1-1 gőzölés kamillateás természetesen, bár a kamillateának értelmét nem látom, de mivel öreganyám 20 évvel ezelőtt azt mondta, hogy igykell gőzölni ezért igy csinálom :D

 

Gyógyszerek:

 

- Mometasone Sandoz Orrspray  (-1650ft) (a szteroidoktól senki ne ijedjen meg, sokkal biztonságosabban használható mint a sima orrspray nem lehet hozzászokni nem alakul ki függés koncentráltan az orr nyálkahártyában felszivódik, napi 1-1 fújás elég belőle.) 

 

- Fexgen 180mg (ugyanaz mint az Allegra forte csak épp 1400 ft és nem 3300 semmi más különbség nincs köztük, ha nem tudod ki iratni akkor a Telfastot ajánlom ami szintén ugyanez de csak 2300 és még a bogyó is teljesen ugyanaz mint az Allegra forte.)

 

- Optrex szemspray (Ezt nem ajánlanám mindenkinek fogalmam sincs, hogy tényleges hatása van-e, ha nagyon kivan a szemed nem látsz viszket elmulasztani nem fogja, ennek ellenére elég drága cucc, viszont ha csak kezded érezni, hogy valami nem oké akkor egész jól használható. 5500ft körül mozog az ára, előnye, hogy csukott szemre lehet fújni.

 

 

Tavaly kezdtem a Mometasone-t használni elképesztően eredményes, megmondom őszintén nekem nem gond ha be van dugulva az orrom mert nekem 9 évig nem be volt dugulva hanem Augusztus első napján elkezdett folyni mint a vizcsap és nem hagyta abba októberig, az sokkal kellemetlenebb. Mióta ezt az orrsprayt használom azóta ritkán van orrdugulásom de semmi orrfolyás-

A 3. generációs antihisztaminok pedig nem roncsolják a májat azok a központi idegrendszerre hatnak mint a FexGen is mondjuk nekem elfogy 120darab a 60napos ciklusban mert ha éjjelre megyek dolgozni és nem veszek be előtte, a reggelig nem tart ki, hajnal 2-kor jönnek a tünetek igy reggel 1db este 1db az adagom.

 

Amit még észrevettem, ha beverek egy pizzát az olyan keresztallergiát okoz, hogy 12órán át tartó szenvedéshez vezet a legrosszabb allergiás tünetekkel,persze minden ember más, de ha valaki tapasztalja, hogy most valamitől elképesztően szarul lett nézzen körül mit evett előtte.