bx2005-xsara Creative Commons License 2017.09.03 0 0 65925

Sziasztok!

 

Fűtőventilátorral kapcsolatban láttam itt, hogy már többször ki lett vesézve a dolog, mit hol mikor..., de olyan verziót nem találtam megoldással együtt, ami nálam fordult elő.

Xsara I , automata klímás (2000) Kicseréltem a fűtésvezérlő panel háttér világításában az izzókat a szuper digitális óráéval együtt, mert eddig sötétségben voltak. Azonban az egy-egy csatlakozó kihúzás és visszatolás után egyik sem működik. Sem az óra, sem a fűtés. A világításuk nagyon szép, mert az megy, de semmi nem működik. A nagyobb gond természetesen a fűtés.

 

Voltam autóvillamosságinál, ő azt javasolta cseréljem az állító panelt, hogy kizárjuk annak hibáját. Ezután elmentem a bontóba, 3 darabot is rápróbáltunk, de egyikkel sem ment.

Ezután egy doboz előtét ellenállást mutatott a bontós, hogy sokféle csatlakozós van, de általában ez mehet még tönkre ebben a citronyban. Elkezdtem keresni, de mivel nem találtam jöttem a fórumra. Majd itt a fórumon derült ki számomra, hogy az enyémben olyan nincs, csak ez az elektronika:

 Kicseréltem az elektronikát egy új darabra 

 

Azonban ezzel sem történik semmi. Talán számít- talán nem, de a régi kiszerelésekor az forró volt, pedig rá sem volt tekerve a kapcsoló.

A biztosítékokat elvileg mindet átnéztem amit találtam, én is és a villamossági is. A ventilátort kipróbálták a bontóban az működik, bár kézi forgatásban szerintem kicsit szorul.

 

Segítséget kérek tőletek, pontosan melyik biztosíték tartozik ide, illetve, hogy milyen megoldást javasoltok, hogy működésre bírjam a rendszert. A villamossági emberke elég tanácstalannak tűnt :(

 

Köszönöm!