faelgázosítás??? Creative Commons License 2017.09.02 0 0 36945

A váltómba gyári van, GM nem havonta vagy évente van cserélve nem spóroltam volna rajta. A Castrol talán ugyanott volt árban. 

Visszatérve, a Q8 esetén volt hogy hidegen indításnál volt "kerepelés", nem naponta, de párszor előfordult és borzasztóan zavart, ez excel formula 5w40, papíron teljesen szintetikus. Amellett a Q8 7-8e km után hirtelen elkezdett sötétedni. Az X1 5w40 Mobillal nem vettem észre ezt a kerepelést, és 8-9 e után világosabbnak tűnik az olaj mint a Q8. 

Sem azt nem szeretném, hogy a motor hangosabb legyen még időnként sem, azt sem hogy idő előtt legyen fekete az olaj, és ha hideg van akkor is jól kenjen. Az üzemanyag spórolás szöveg szerintem csak a marketing része. Viszont a Mannollal, hogy az adalékok nagyon minőségiek benne szemben más neves gyártókkal, mert állítólag ott is minőségi adalékok kerülnek bele. Akkor a Mannolnál nem jó az alapanyag, vagy miért annyival olcsóbb mint a nevesek elvileg ugyanazzal az esetleg prémium tulajdonságokkal/tudással.

Az a jó, hogy érdemi hozzászólást a tapasztalarokról alig lehet találni, a magyar oldalakon a kereskedők dícsérik és akik az ára miatt nagyon szimpatizálnak a mannol termékekkel.

Külföldi oldalon találtam az X1-ről, hogy csendesebb lett a motor stb.  

Előzmény: Halász Tibor (36944)