marslakó
2017.08.30
|
|
0 1
13332
|
Beteszem ide is, mert hátha nem mindenki olvassa a Facebookot: elkészültem a körbepályával, azaz a kerti tó körüli visszafordító hurokkal. Még a második vágányt mindkét állomáson meg kell rendesen csinálni, bár a tónál lévő esetében csak az árambevezetés hiányzik már, illetve pár helyen kell még ragasztanom az ágyazatot az új szakaszon, a régin meg sokat pótolni és teljesen leragasztani. De már legalább körbe tudok menni. Az ágazatragasztáshoz én először nagyvasúti kétkomponensű ágyazatragasztót, aztán a forrás elapadása után Technobond d3 faipari ragasztót használtam, utóbbit kb. 1:1-ben vagy kicsit jobban hígítva. 30 celsius fok felett pár óra alatt jól megköt, de véglegesen mondjuk 10-24 óra alatt. Alacsonyabb hőmérsékleten lehet 24-48 óra is a teljes kötési idő, de csak 20 fok C felett köt. Úgyhogy én majd jövő nyáron ragacsolok legközelebb. Amúgy meg nem olcsó, mert 5 kg 5500 Ft, 20 kg 16000 Ft. Én csak erre a visszafordító hurok részre ellocsoltam 30 kg ragasztót, azaz vagy 70-80 liter hígított löttyöt, közel 30eFt értékben. Viszont van 1-2 cm mély az ágyazatom, ami jól nyelte a lét. De így is olcsóbban jöttem ki, mint ha vettem volna piaci áron rendes ágyazatragasztót, ráadásul az méz viszkozitású, így nehezebb vele dolgozni és 5-15 perc alatt köt, közben fel is forrósodik és ha nem tudom ellocsolni, akkor beleköt az edénybe, így meg 1-1 decinként kellett kikeverni.
https://youtu.be/KQvZDrJW0NE |
|