ppeti84 Creative Commons License 2017.08.27 0 0 42384

Sziasztok.

Az öregem elektromos kerékpárjában (Tornádó valami régebbi típus) tönkrement a vezérlő elektronika.

Rendeltem bele alkatrészeket de az első indításkor a 2db 75nf75 fet és az ic-je rögtön kidurran.

A motor ellenállásra mérve jó. Szétszedtem és nem látszik benne semmi rendellenes. A hall jeladók mérve jók illetve visszajön róluk 5v a kerék lassú forgatásakor. Valószinűleg a mikrovezérlő ment tönkre a vezérlőben és egy fázisban nem szabályoz azért megy tönkre mindig a fet és az ic benne. Most jönne a kérdés. Rendeltünk tegnap egy univerzális 36v 350w vezérlőt. https://www.elektromoskerekpar.com/36v_350W_UNI_HALL_jelados_elektromos_kerekpar_vezerlo_elektronika

A csatlakozója egyel kevesebb mint nekünk a régiben. A mérések szerint a gázkar egy külön egy 6pin csatlakozóba jön le és a gáz jel a zöld vezeték. Ezzel megint nincs baj mert a zöldet a gázjelre majd lekötöm, mérve 0-5v jön le rajta a gáz húzásától függően. A fékkarokat viszont nem értem hogy működnek ezen a vezérlőn. Van egy 2pin-es csatlakozó és egy 1 pin csatlakozó a fékeknek. Az 1 pin a fékek közöse és a 2pinre kapcsolok attól függően melyik fékkart húzom meg? Aki csinált már ilyen átalakítást legyen szíves és mondja már el hogy oldotta meg, vagy a fék vezetékek hogy működnek ott.

Üdv: Peti