hadsz Creative Commons License 2017.08.25 0 0 19799

Következő nap a kassai repülőtérnél kialakított repülőmúzeum látogatása volt a program. Már régóta tervezve volt, és most végre - mivel amúgy is a „környéken” jártunk - sort keríthettünk rá.

 

Az előzőleg csak fotókon látott múzeum mindenképpen pozitív meglepetés volt számomra. A könnyűszerkezetes, sátorral fedett központi rész és a szabadtéren kiállított technikák mellett 5 csarnokban is látványos és igényes tárlatokat rendeztek be. Nagyon sok érdekesség látható, a teljesség igénye nélkül: Messerschmitt Bf-109, taszári Szu-22M3, a szovjet Honi Légvédelemnél rendszeresített Szu-15TM (ilyen típus lőtte le a Koreai Légitársaság Boeing 747-ét 1983 szeptemberében), RT-23UTTH (SS-24) ICBM konténere, a Malév egykori Il-18-a, Tu-143 Rejsz, felderítő robotrepülőgép, és még hosszasan lehetne sorolni.

   

   

   

   

 

Nem haditechnika, még csak nem is repülés: a múzeum egyik csarnokában, két teremre osztva, kisebb veteránautó kiállítás látható, nagyon szép darabokkal. Az egyik terem abszolút a szocialista retró jegyében lett kialakítva.

  

 

Csak ajánlati tudom mindenkinek!

 

Előzmény: hadsz (19796)