Köszönöm bíráló és ismeretgyarapító bejegyzéseidet.
Végül is támogatásként értékelem ezt.
Tudjátok én a diplomámat nem az ELTÉ-n, hanem a BME-n szereztem, engem nem köteleznek ezek a rögzült masszív tudományos irányzatok.
A világmindenség minden titkát még nem ismerhettük meg, a fénynek, /az elektromágneses sugárzásnak/ a természete is rejthet még kutatnivaló szegmenseket. Érdekes jelenség pl. a fényelhajlás bizonyos vegyületek, vagy a rács estében.
A roppant mélységű űrben eloszló anyag ritkasága az anyagi részecskék túlsúlyban lévő fajtája, a hullám termászetű sugárzások hullám hosszúságának egyenletesen sorban rendeződő volta, igen különös szűrődési jelenségeket eredményezhet. Nem vagyok fizikus, de az elemi és az anyagi részecskék méretükből következően, nyilván nem egyforma intenzitással szűrik a különböző hullámhosszban induló fotonokat.
Úgy vélem meggyőző ellenérveitek dacára megérné egy komolyabb tanulmány elkészítését a felvetett részletkérdések elemzésével. Ugyanis a világmindenség végtelennek elfogadható teóriája esetében, ha abban nagyon ritka, de létező agyag található, akkor egy határig lehet csak átlátszó, azon túl pedig nem. Ennek az igazolása kétségessé teheti a mostani nézeteinket.