nzozz Creative Commons License 2017.08.23 0 0 31856

peter.111hantelrefse2 köszönöm a választ mindenkinek! Akkor ezek szerint nem tisztán én voltam ennyire béna, hogy nem tudtam meghegeszteni (attól eltekintve, hogy tisztában kellett volna lennem a szükséges infókkal...). Ez ilyen "nyeles hasítóékként" használt kisbalta volt, de mindegy, most selejtezve lesz. Még azon gondolkozom, hogy megpróbálom késsé átkovácsolni, bár lehet az se működne. :D 

Viszont lenne még pár kérdésem általánosságban MMA hegesztéssel kapcsolatban, mert látom itt azért értetek a témához:

- Mitől lehet, hogy hegesztés közben az elektróda bevonata féloldalasan, nem szimmetrikusan kezd el leolvadni?

- Egyszerű szerkezeti acélokon (zártszelvény, stb) tompa varratot egész tűrhető módon tudok csinálni, de változatlan alapanyag, gép, elektróda mellett szinte használhatatlanok a sarokvarrataim. Tele van salakzárvánnyal, a két anyag közt nem folytonos a varrat (tehát hol az egyik, hol a másik oldalon megy a varrat vagy rés van a 2 oldal közt), stb. Ezt milyen hegesztési hibák okozhatják, hogyan lehetne orvosolni? Tudom ezt élőben, folyamatában kéne látni, de hátha van rá valami jó tipp.

- Egy 50-180A közt szabályozható 1 fázisú, 65V üresjárati feszültségű trafót egyenirányítva, fojtóval ellátva várható lenne valamilyen minőségbeli javulás a különböző varratoknál?

Köszönöm

Előzmény: Törölt nick (31850)