emojnarode
2017.08.23
|
|
0 0
141143
|
Szevasz Iborli testvérem. Igen, szoktam hallgatni én is a horvát útinfót , de arról nem tudok, hogy az olasz nyelvűt megszüntették. Pedig naponta elolvasok 6-8 horvát lapot is, de ezzel a hírrel nem találkoztam sehol sem. Beütöttem a keresőbe a Hak informacije na talijanskom jeziku és ott is végig jelöli, hogy működik a szolgáltatás ezen a nyelven. Egy helyen találtam utalást, kizárólag az olasz nyelvre vonatkozóan, a Hr-2 "drugi" és a Radio Dalmacija meg a Katolički radio. Érdekes lenne, hogy miért szűnt meg az olasz nyelvű szolgáltatás, hiszen ebben a hónapban rohanják le a talijánok az Adriát. Ami a tűzeseteket illeti , ez külön fejezetet érdemelne itt a fórumon, de ennek kitárgyalása erősen politikai téma lenne, amit nem hiszem, hogy szívesen fogadna a fórum olvasó tábora. Ami tény, a szerb sajtó kárörvend a horvát tűzesetek kapcsán és tény, hogy azok akiket most rajtakaptak Dalmáciában és letartóztatták őket, szerb nemzetiségűek és van köztük szerb állampolgár is. Az ebben a témában megjelent hozzászólások mind azt bizonyítják, hogy izzik a gyűlölet mind a két fél részéről a zsarátnok alatt. |
Előzmény: lborli (141139)
|
|