Joey877 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 14637

Sziasztok :)

 

Szeretnék tanácsokat,tapasztalatokat kérni tőletek. Visszaolvastam jó pár oldalt itt, de nem találtam a kérdésemre egyértelmű választ.

Gyerekcipőben járok a Stock terén, viszont szeretnék nekiállni és hosszútávon passzív jövedelmet kiépíteni belőle. Tudom nagy a verseny, rengeteg a profi a világ minden tájáról akik éjjel nappal evvel foglalkoznak, de ettől függetlenül úgy gondolom lehet értelme.

 

Nem szeretnék 6-8 különböző oldalra regisztrálni, maximum három oldallal foglalkoznék ahová tudnék is megfelelő mennyiséget tölteni. Ahogy olvastam pár külföldi fórumon nem kevés, heti 50 képpel érdemes indulni, hogy a megfelelő kulcsszavak mellett bele is tudj egy éven belül kerülni a rendszerbe.

 

A kifizetés mindenhol 100-200$ között lesz esedékes, de az adózás sehol nem tisztázott, hogy képenként vonják le vagy egyben a kifizetéskor az adott ügynökség. Vagy esetleg nekem kell idehaza ezt bevallanom az adózáskor. Kell e egyáltalán bárminemű cégalapítás ehhez idehaza? (bár kétlem, hogy kezdőként ebből meg lehetne élni annyira, hogy járulékot fizessek céges szinten)

 

Valamint mi a helyzet az olyan képekkel amiket úgy épít az ember össze? Értem ezalatt, hogy ingyenes képekből egyedi reklámgrafikát állít össze? Mellékelek egy képet mire gondolok. Jelen esetben mindegyik kép tételezzük fel valamelyik ingyenesen letölthető képügynökségtől való (mondjuk pixabay). Ha én ezt így összeállítom akkor azt értékesítésre feltölthetem e egy nagyobb ügynökség oldalára mondjuk egy iStock-ra, ahol azt akár el is adhatják?

 

Az alábbi oldalakkal kinek mi a tapasztalata? Melyik lenne az a 3 amire érdemes odafigyelnem és dolgoznom, hogy legyen is később bevételem?

 

- iStock

- Getty images

- 123 RF

- BigStock

- Adobe Stock

- Dreamstime

- fotolia

- Stockfresh

- StockHUN

 

Az iStock illetve a fotolia esetében tudom, hogy azonosak a tulajdonosok (getty illetve adobe) ám a fórumokban azt olvastam, hogy mégis külön kezelik a fotókat és nincs átjárás a 2-2 oldal között.

 

Valamint van még 3 olyan, ami stock de közben mégsem:

 

- EyeEM

- foap

- viewbug

 

 

Köszönöm előre is a tapasztalatokat, segítséget.

További szép napot :)