Kevin 90 Creative Commons License 2017.08.21 0 0 196

Én már nézegettem ezt a kertészetet ,mert ajánllották nekem ,hogy ez egy nagyon jő faiskola ,viszont mint ahogyan azt te is írtad pénztárca pokol avagy pénztemető, de egyben a gyűjtők menyországa!:)

Nagyon sok érdekes ritka és értékes növényt lehet ott kapni ,mint pl. az említett somok, de említhetném a homoktövis fajtákat ,vagy a Morus Alba és Morus Nigrakat is ,vagy a jujubákat.

 

A somokról még annyit ,hogy a fele Ukrán fajta a másik fele meg Lengyel,Bulgár és Szovjet fajta.

Ezért érdemes lenne Ukrajnában és Lengyelországban kersni faiskolákat akik foglakoznank som szaporításával ,ugyanis ott jár a som nemesítés a "fellegekben". Szívesen kerseketnék én ,de sajnos Lengyel tudásom annyiban kimerül ,hogy "Dzień dobry" ami annyit jelen ,hogy jó napot ezért ez felejtős a számomra.;-) Ukránul szintén nem sokat tudok ,talán kicsit többet mint lengyelül. Igaz Oroszul egy kicsit tudok ,de ez nem sok és nem is megyek vele sokra ,mert azért Ukrán az más...

Szóval jó volna ha lenne valaki aki ezt megtenne ,helyettem ,de lehet ,hogy a jó öreg csináld magad megoldáshoz kell forduljak azaz megkell tanuljak ukránul és lengyelül is!;-) 

 

Jut eszembe! Hogy a fenébe laksz te a birtokodtól 100kmre?:) Kíváncsi lettem! Mellesleg szabad megkérdezni ,hogy merre fele van ez a birtok(Megye)? Persze csak ,ha nem zavar ,ha titok akkor sincs semmi gond! ;-) Már csak azért kérdem ,hátha nem van a kér birtok olyan távol egymástól. Ja és ,ha már így szóba került az én birtokom a Mátra alján van Nagyrédén egészen pontosan ,de töltök képet arról ,hogy milyen pazar a kilátás felénk! ;-)

Ja és csak ,hogy ne mondhassa senki ,hogy offolok! A képeken láthatók szőlők is tehát így már csak ezért is illik a "nálunk is termő Régi gyümölcsök" fórum ba!

U.i.: Sajnos a képek nem adják át a valós látványt ,de természetesen ez sem rossz!

 

Előzmény: diospyros (194)