fertőtlenítő Creative Commons License 2017.08.20 -1 1 60255

Ha nincs diagnosztikai tévedés - tehát nem megfelelő kemoterápiás szereket adnak, vagy olyan hiba, hogy rossz diagnózis alapján adják a kemót ( pl. a szövettannál tévednek ), akkor a kemoterápia az alapbetegségen, a rák állapotán nem ronthat!

 

Ha a beteg a kemóterápia után rosszabb állapotban van, mint előtte diagnosztikailag, akkor annak csak egy oka lehet, az, hogy a rák típusa miatt nem reagál a kemóterápiás szerre. Vannak olyan agresszív rákfajták, amikre semmi nem hat, sőt még a kemó közben is képződhetnek áttétek, amik természetesen rosszabb állapotba hozzák a beteget, mint a kemó előtt. Általános szabály, hogy a beteg állapotának rosszabbodása nem a kemótól van, hanem az idő múlásával súlyosbodó ráktól! Mivel egy kemós kezelés sokszor több hónapig tart a rák ennyi idő alatt végstádiumba juthat, ha nem kellően reagál a kezelésre...

 

Az meg hogy a kemó gyengíti az immunrendszert, természetes, hiszen a csontvelő károsodik, így az immunrendszer részét képező fehér vérsejtek és egyéb összetevők száma csökken. Ez elkerülhetetlen, de vannak gyógyszerek, amik újra beindítják a csontvelő normális működését és az immunrendszer helyreáll. ( Binocrit injekció, Zarzio injekció. )

Előzmény: rotring05 (60254)