tökfejű Creative Commons License 2017.08.19 0 0 65862

 

Alkalmazás a következo CITROËN jármuvekhez :
Kezelt ügyfél tünetek.
 Xsara 2 (OPR 9002 óta) Xsara Picasso (9492 OPR szám óta
- A légkondicionáló nem termel hideg levegőt. - Egyéb tünetek

 

 

 

 

4 Működési elvek, emlékeztető.
A légkondicionálót a jármu több vezérloegysége is irányítja. FIGYELEM : Ez az ellenorzési dokumentációt, csak a BSI tesztelésére ad módot, és a légkondicionáló komplett muködését nem tárgyalja.

A légkondicionáló kompresszor tengelykapcsoló elektromos vezérlését, a központi intelligens vezérlőegység közvetlen, elektromos kimenete biztosítja.
5 Programozás.
A programozási paraméterek egy bizonyos mennyisége a központi intelligens vezérlőegységben van tárolva : A légkondicionáló funkcióval összefüggő paraméterek beállítása : • « A légkondicionáló megléte » paraméter (Igen/Nem), • « Szállítási mennyiségben és hőmérsékletben szabályzott légkondicionáló jelenléte (RFTA) » paraméter, • «A légkondicionáló VAN opció » paraméter, • « Diagnosztika nélküli légkondicionáló » paraméter, • « A légkondicionáló típusa »paraméter.

A teljesen automatizált légkondicionálóval (RFTA) szerelt járműveknél, ellenőrizze, hogy a légkondicionáló vezérlőegysége, „jelen van” állapotúra van-e programozva. (Meglévő vezérlőegységek programozása).

FIGYELEM : A programozási paraméterek kijelzésének feltétele, hogy azok jelen legyenek a központi intelligens vezérloegység programjában. A jelzett paramétereket a diagnosztikai muszer, a központi intelligens vezérloegység programverziójának megfeleloen, részben vagy teljes mértékben kijelzi.

Miután kommunikációs kapcsolatba lépett a központi intelligens vezérlőegységgel, és kiválasztotta a KÉZI PROGRAMOZÁS, majd a BEÁLLÍTÁS menüket, a paraméterek elérhetők

 

7 [G12][S01] Semmilyen piktogram nem jelenik meg a légkondicionáló vezérlopanelen.
Abban az eseten, amikor semmilyen piktogram nem jelenik meg a légkondicionáló vezérlopanel kijelzojén, bármilyen muveletet is hajt végre a légkondicionáló szabályzó kapcsolóival : • A diagnosztikai muszerrel lépjen kommunikációs kapcsolatba a légkondicionáló vezérloegységgel. • Végezze el a hibakiolvasását.

Amennyiben nincsenek tárolt hibák, a központi intelligens vezérloegység leszerelése nem engedélyezett, lépjen kapcsolatba a vevoszolgálattal.

8 [G12][S02] A légkondicionáló nem termel hideg levegot.
Az elvégzendo muveletek : • A diagnosztikai muszer segítségével lépjen kommunikációs kapcsolatba a központi intelligens vezérloegységgel. • Válassza ki a « MUKÖDTETOK TESZTELÉSE », majd a « Légkondicionáló » menüket. • végezze el a « Légkondicionáló kompresszorvezérlés » muködtetésének tesztelését.

Abban az esetben, amikor a kompresszor tengelykapcsolója aktiválása megtörténik, a központi intelligens vezérlőegység minden gyanú felett áll, leszerelése nem engedélyezett (ellenőrizze a légkondicionáló funkció biztonságát).

 

A BSI-ben van e letárolva (A légkondicionáló kompresszor vezérlésének hibája - Veszély: Testzárlat) ha zárlat volt talán leoldott a kimenete!! BSI függő 

 

BSI reset: Ha tudja a BSI szoftvere (????? hardver,szoftver verzió nem tudom)

 

MEGOLDÁS Egy vagy több kimenet visszakapcsolása: FIGYELEM: - Ezt a műveletsort, csak a zárlat vagy zárlatok megjelenése után kell elvégezni (maximum 9 visszakapcsolási lehetőség a BSI vezérlőegység kötelező cseréje előtt). Ha egyidőben több memorizált hibakód is található a BSI memóriájában, akkor a visszakapcsolási műveletsor elindítása előtt azokat kötelezően kezelni kell (Lásd "Különleges esetek" fejezetet). - A kijelzett hibakódok állandó jelleggel memorizálásra kerülnek, még akkor is, ha a zárlat maga csak átmeneti volt. Tehát az áramkör diagnosztikája nem korlátozódhat csak a meglévő hiba megkeresésére. FONTOS: Az utánfutó vezetékköteggel felszerelt járműveknél, ha az eltárolt hibakód a világítással / jelzésekkel kapcsolatos, ne mulassza el az utánfutó vezetékköteg és nem utolsó sorban a magának az utánfutónak az ellenőrzését sem. 1) A hiba vagy hibák eredetének megtalálása és kijavítása vagy a meghibásodott elem vagy elemek cseréje. 2) Álló járműnél vegye le a gyújtást és csukja be a jármű ajtajait. 3) Nyissa ki a vezető ajtót. 4) Adja rá a gyújtást (a motor beindítása nélkül). 5) A következő egy percben, egyidejűleg kapcsolja be az első szélvédőmosót és a fénykürtöt. 6) Tartsa a kapcsolókat kb. 3 másodpercig, a hangjelző visszaigazoló hangjelzésének megszólalásáig bekapcsolva. 7) Ellenőrizze a korábban hibás kimenet vagy kimenetek működőképességét.

 

Előzmény: nasala1976 (65860)