Eruthaliel Creative Commons License 2017.08.18 0 0 7683

Sziasztok!

 

Most találtam a topicot és nagyon megörültem, mert rengeteg új infot találtam pedig még csak 1,5 oldalt olvastam vissza.

Mi a párommal ketten megyünk november 29-dec 3, és lenne pár kérdésem.

Repjegy és szállás megvan, a szállás a St. Marc tértől egy kőhajításnyira van, és úgy gondoltam onnan mindent könnyedén felfedezhetünk gyalog is, de annyira dicsértétek a vaporetto bérletet hogy elgondolkodtam rajta, hogy legalább egy 24 órásat vennénk és akkor aznap minden beleadunk :D Museum pass-okkal bajban vagyok, nem tudom kell-e. Őszintén szólva nem tervezem hogy minden templomot és múzeumot meglátogassak, és vannak dolgok amik benne sincsenek (titkos tura) viszont oda mennénk... Reményeim szerint november végén nem lesz tömeg, így nem számítok nagy és végiállhatatlan sorokra. 

Kicsit tartok a magas vízállástól, de ahogy a képeket nézegettem a neten, felfogható bulinak is :D 

Van valami nagy különbség abban hogy mit érdemes megnézni pl most és mit novemberben? Murano-Burano-ról mi a vélemény? Van e olyan hely amit ne hagyjunk ki, de nincs benne a mindenhol olvasható top 10-ben? Gondolkodtam egy Padova vagy Verona kiránduláson is vonattal, de nem tudom mennyire lenne rá idő. 

Valakinek kedvenc kajáldája van? Nekünk tervünk szénhidrátmérgezést kapni :D Pasta, pizza, tiramisu, fagyi jöhet minden mennyiségben :D Várok mindenféle jótanácsot!

Köszönöm!