Ylla Creative Commons License 2017.08.17 0 0 11585

Érdekes tapasztatalom lett az elmúlt egy hét alatt, bár kicsit nem topik téma.

A család 1.4-es TDCi Fiestáját használtam az elmúlt napokban. Városban, ha párhuzamos közlekedésre alkalmas volt az úttest akkor ott rendre megelőztek/elmentek mellettem. Pedig én is kicsivel 50 km/h felett mentem. Mi az a kényszer, hogy a kis autót ha a fene fenét eszik de akkor meg kell előzni, még ha az szabályosan a megengedett legnagyobb sebességgel halad?  Ha a Focusal jártam akkor ilyet sokkal ritkábban tapasztaltam. Országúton detto ugyan ez. Hiába mentem 100 körüli tempót a Fiestával  (tudom szabálytalan) szinte mindenki megelőzött, majd visszaálltak a 100-as tempóra. Mintha kényszer lenne, hogy egy kis autót minden áron meg kell előzni. Focussal járva ez az előzési dolog alig-alig vagy sokkal ritkábban volt. Persze kivéve az Audi és a BMW autósokat, mert azokra nem vonatkozik a magyar hatályos KRESZ. A Focus az már nagyobb autó és talán ezért? Hogy van ez, hogy egy kis autó kategóriába tartozó autót valami belső kényszer késztetés miatt, de meg kell előzni mert nem mehet előttem...?