tomvenosz Creative Commons License 2017.08.16 0 0 222

Sziasztok Kedves kajakosok!
Eddig a dunán kajakoztam, illetve különböző vizitúrákon vettem részt, a balaton más téma, és egyedül mennék.
Főleg az érdekelne, hogy ha körtúrára indultok a Balatonon saját hajóval, anélkül, hogy azt a vízből kiemelnétek, esetleg sátorban kint alvás, milyen helyekre lehet letenni a hajót? És melyek azok a helyek ahol elméletileg nem szabadna, de nem szólnak miatta? Nem pontos helyekre gondolok, hanem mondjuk szállodák strandja, vagy bármilyen strand éjjel. Itt gondolom felverhető egy sátor is reggelig. Volt már aki ilyesmit próbált? Elméletileg a strandok nagy többsége este 7-től reggelig teljesen szabad. Ebben a periódusban a kikötés és a kempingezés sem lehet kizárható. De nyilván nem szeretném, hogy egy önjelölt macho gyerek veréssel meg a hajóm összetörésével szétrugdosásával fenyegetne reggel így érdekelnének a tapasztalatok. Azt tudom, hogy a balatonon mindenki kicsit szabadabbnak érzi magát és pozitív / negatív értelemben is vannak kivételek. Mi a helyzet a horgász kikötőkkel? Nagy többségben ezek a kis kikötők (térképen az összes fent van így könnyen megtalálhatóak, de akár műholdkép alapján is) zárt körű helyek, ahova csak rácsos ajtón keresztül lehet bejutni. Kempingekben mi  helyzet? Ki lehet úgy este kötni, hogy csak mondjuk ha nem is sátorban, de bivak szinten ott alszol a parton egy hálózsákban, reggel pedig tovább indulsz? Vagy a víz felől közlekedőket annyira nem nézik ilyen szempontból? Strandokra be lehet ilyenkor állni megpihenni, vagy azonnal jön a strandmester, hogy ide belépőt kell fizetni?
Most a fenti lehetőséget mint ingyenes opciót írtam. És nem azért, hogy  fogamhoz verjem a garast, hanem, hogy minden eshetőségre felkészüljek. Ha kell, mennyit kell fizetni, ha elnézik mennyire nézik el, és mennyire biztonságos ezt bejátszani?
Szeretnék aktívan kikapcsolódni, néha sétálgatni a városokban, bulizni, ücsörögni, beszélgetni is. Szóval néha tényleg szükség lenne rá, hogy ott hagyhassam a kajakot bizonyos helyeken. Tehát mégegyszer. Mennyire elnézőek a kajakosokkal szemben a magyar tengeren?

Tibi