szabodini Creative Commons License 2017.08.14 0 0 27662

Tisztelt Hozzáértők!

 

Szombati napon cserélték a házunkban nyílászárók szerencsére csak egy részét. Több problémám is akadt a beépítő brigáddal, pedig több ismerősnél is dolgoztak és ott nem volt velük probléma. A beépített nyílászárók Gealan 8000-es profilból készültek egy ismertebb magyar gyártó üzemében (direkt nem írok gyártót).

Két kérdésem lenne a szakértőkhöz.

Mitől lehet az, hogy az összes középen felnyíló ablakunk szép sorban használhatatlan lett. Konkrétan az a hibája mindnek, hogy a csak nyíló szárnyat nem lehet becsukni csak nagy nehézségek és próbálgatások után. Látszólag a szárny becsukódik rendesen, viszont mikor a kart, amivel zárni lehet megpróbálom visszatolni a helyére az utolsó 2-3mm-en megáll és nem lehet teljesen a helyére tolni. 7db ilyen ablakunk van és szép sorban az összesnél előjött ez a hiba. Volt aminél a beépítés után egyből észrevettünk és jeleztük is. Mondták, hogy beállítják, mikor elmentek valóban működött is, de ma délelőtt az is megadta magát.

A másik pedig az lenne, hogy a rögzítő csavarok fejét el szokták e takarni dugóval vagy valamilyen egyéb módon, mert nálunk nem csináltak vele semmit. Van olyan csavar ami 1-2mm-t ki is áll a síkból. A korábbi munkájuknál mindenhol el lettek takarva.

A hibás ablakokkal kapcsolatban felhívtam ma a vállalkozót, aki annyit bírt mondani, hogy ha jönnek a második körös beépítésre, akkor majd beállítják. Ez az időpont egyébként előreláthatólag szeptember vége lenne, viszont addig nem lehetne használni az ablakokat rendesen, ami azért eléggé bosszantó lesz, ha tényleg így marad.

Szeretném tudni, ha így látatlanba tudtok segíteni, hogy csak beállítani kell a szerkezetet vagy valami nagyon el van cseszve velük.