lahuba Creative Commons License 2017.08.11 0 0 837

Most már több év tapasztalata alapján arra figyeltem fel, hogy a regisztrációt követően nincs szükség a továbbiakban az indapass jelszóra, nyugodtan lehet fórumozgatni hosszú időn át.

Ez okozza azt, hogy a valamikor halálbiztosan elfelejthetetlennek vélt jelszót is elfelejtem, mert már olyan régen kellett használni.

Aztán egyszer csak beüt a gebasz, és nem enged a rendszer belépni, követeli az e-mail címet és jelszót.

Arra lennék kíváncsi, hogy ezt mi váltja ki, mert olyankor is fordult már elő, hogy előtte nemrég még fórumoztam, tehát nem lehet ok, hogy már régen nem használtam a rendszert?

Vagy ezt véletlenszerűen időnként bedobja a rendszer különösebb indok, ok nélkül?

Ráadásul a legfrissebb esetben meggyőződésem, hogy a jó jelszót írtam be, mégis visszadobta, kénytelen voltam új jelszót engedélyeztetni, amire ugyanazt a régit írtam be, és ekkor meg elfogadta, nem reklamált, hogy ez már foglalt.

Mivel ezt már párszor eljátszotta velem évek alatt, most már felírom magamnak a jelszót biztos helyre, de azért érdekelne, hogyan működik ez, mikor és miért kér jelszót, míg legtöbbször nem...

Vagy arra van ez kitalálva, hogy a lusta embert is rávegye, hogy időnként nem árt jelszót váltani, és ez kikerülhetetlenül módot ad erre?