Személy szerint arra lennék kíváncsi, hogy Cinkotán miért másabb a helyzet, mint Délpesten, Kőbányán, vagy Kelenföldön?
Ezt a Volvo7700A-ra értem, mert ugyanez a típus 4 garázsban is megtalálható. 3 széria van (FJX, FKU, FLR), amik között 1-1 év különbség van. Valóban az FLR-ek a legfiatalabbak és Cinkotán azok vannak, de szinte az egész FKU széria átesett egy nagyobb felújításon mostanában és egyre több FJX-es kocsi újul meg. Típusra ugyanazok a buszok, és mégis idén nyáron bármikor Cinkotás Volvón utaztam a melegben nagyon kellemes volt a klíma, és 1-2 esetet leszámítva mindig működött (független attól, hogy a kocsi átesett-e felújításon, vagy nem).
Ellenben Kelenföld, Kőbánya és Délpest által üzemeltetett Volvóin valamiért nem akar működni a klíma, még úgysem, hogy pár kocsi idén/tavaly esett át nagyobb felújításon. Pénteken a 40 fokos kánikulában 4 FJX-es (FJX-188, FJX-190, FJX-205, FJX-235) Volvón utaztam és egyiken sem működött a klíma. Sajnos ugyanez a tapasztalat Kőbánya és Délpest esetén is az FKU-s Volvókkal.
Mi az oka annak, hogy ugyanaz a típus és a Cinkota által üzemeltetett 11 éves kocsikon tudnak hűvöst csinálni, viszont nem tudok olyan 12 éves FKU-t kifogni, amin működne a klíma rendesen, vagy olyan 13 éves FJX-es kocsit?
Ahogy korábban említettem az a szomorú, hogy nem csak a lelakott FJX-en nem működik, hanem a felújított kocsikon sem. VH esetén megtudom érteni, hogy más típus, utólag beszerelt klíma és nehéz üzemeltetni stb. De itt azonos típusról van szó és látszik, hogy Cinkotán képesek rá, hogy 11 éves léttükre hűvöst csinálni, akkor az ember joggal várhatja el, hogy a másik 3 garázs is tudja ezt a színvonalat hozni. Remélem ez ügy kapcsán tudsz nekem választ adni, mert érdekelne ennek az oka.