Abu Ramla Creative Commons License 2017.08.05 0 0 133102

Előre bocsátom, én sem tudom megmondani melyik faj; tippekkel meg semmire sem megyünk. Amennyiben visszaolvastál pár száz hszt-t (sőt már korábban is fórumtag voltál), láthattad, hogy sok kérdés megválaszolatlan marad. Ennek több oka is lehet: A kezdő fórumozó számára a legdurvább az lehet, hogy nem kötelező reagálni/válaszolni senki kérdésére sem, ill. elvárni sem kell, hogy 'de nekem válaszoljon' valaki*. Avagy: hitvány képekről kellene megmondani a fajt (A Te képeid és leírásod jó!). Tovább: mindig nekem kell válaszolni; na már megint egy újonc; hát még ezt sem tudja?; lustaság, s még sok-sok egyéb. Más irányú elfoglaltság (hiszen itt csaknem a szalmakazal /sok fórumozó amatőr/ és a tű /kevés igazi szakember, aki blikkre azonnal tutit mond/ esete forog fenn, így ha nem kapsz gyors választ, akkor sem szabad ezért berzenkedni** (persze elhiszem, hogy rosszul esik úgy kapcsolatot teremteni/tartani, ha nincs aki bármit is irányodba). Később látod majd, hogy 'névre szólóan' is érdemes kérdezni. Írhatnék még különböző érveket, talán a lényeget azonban sikerült összefoglalni, vesézgetni. 

Másodsorban s végezetül, ahogy a rózsanemesítőnek a türelem rózsát terem; ez igazolhatóan így van a gombával (és a kapcsolódó információkkal is), azaz a türelem gombát /és ismeretet/ terem, lesz még gombatermő nyárvége - őszelő, s akkor majd jönnek a válaszok is kérdéseinkre!

üdv, Abu Ramla

... ja, és elnézést a hosszú eszmefuttatásért!

 

* Nem tudom hány százan vagyunk tagjai e fórumnak; feltehetjük a kérdést, vajon kinek kellene úgy éreznie, hogy válaszolnia kell bármelyikünk kérdésére is? A válasz valami ilyen lehetne: bárki/mindenki; de mire vezetne itt a fórum életében, ha 'én nem tudom', nem ismerem' stb. válaszokkal lenne tele minden oldal. Ezen az oldalon nincs szakmai Admin(ok), aki(k)nek kutya kötelessége lenne mindenre reagál (lásd a FB csoportok)! Ezt a csoportot itt más valami tartja össze.  

 

**Tíz nap válasz nélkül még egy gomba esetében is hosszú lehet, megértelek! Bizonyára nagyon kíváncsivá tett, izgalomba hozott, folyamatosan foglalkoztat, valakinek át kellene adni a beígért információt (ezek mind-mind felfokozott állapotban tartják az embert, hiszen egyfajta vadászat zsákmányáról, az Általad elejtett(!) vadról van szó. Ez így természetes.

Előzmény: silvaticus (133098)