portugéza Creative Commons License 2017.08.03 -1 2 33999

[SIM-kártya] 

 

Kb 3perc barmelyik ujsagarusnal.

Szemelyi vagy utlevel legyen nalad. 

 

 

Ezt jó, hogy írtad. Ez a láncszem hiányzott nálam. Tavaly vettem először trafikban - nem üzletben - kártyát, a sutomorei sétányon. Megzavartam szegény csajt a regényolvasásban. Nem törődött a regisztrációval.

 

A mobilnet működött így is. Majd kb. 1 hét múlva koppantam, amikor hívni akartam a következő szállásadót. Később Kotorban az óvárosban a déli főkapunál a Telekom üzletben regisztráltam. Persze utána már nem kellett hívnom senkit. :) Egy év után arra már nem emlékszem, hogy a mobilnet is megszűnt-e. Min. 5 napig egészen biztosan működött, utána talán csak a keret járt le.

 

Idén nem vettem SIM-et. Szarajevóban és Žabljakban is volt a szálláson wifi. Pedig egyszerű helyek voltak, szoba közös fürdővel.

 

Magyar Vodafone és Telekom kártya van a telefonomban. Lehet telekomos ingyen wifi-be botlani. Telenor (<- Vodafone) is volt legalább egy helyen, a podgoricai reptéren. Ezek nem biztonságosak, nem értek hozzá, nem ezeken keresztül akarnék azért mobilbankolni. Szükséghelyzetben jól jöhetnek.

 

Elvileg a postákon is lehet SIM-et venni.

 

 

Éjjel hazaértem a másfél hetes balkáni kalandozásból. Fáradtan, lelkesen, élményekkel gazdagodva. Összeütök majd egy rövid beszámolót, képekkel. Montenegróban a tengerpartra most nem jutottam el. Majd szeptember végén, odafelé már megvan a repjegy. :)

Előzmény: szervezkedő (33840)