H_G Creative Commons License 2017.07.30 -1 0 78393

Pókember -- Hazatérés 8/10

(Minimálisan spoileres!)

Eddig ezt élveztem leginkább az idén mindazokból a filmekből, amiket a gyerek kedvéért kellett végignéznem, elég pörgős és vicces volt mindvégig. Sok esélyt láttam pedig az elromlására, de valahogy mindből elég jól ki tudott jönni: az univerzum erőltetése továbbra is hülyeség, de végül világossá tették, hogy Pókember marad eléggé kívülálló, barátságos és munkásosztálybeli hős; Vasember elég csúnyán ellopta a showt Pókembertől néha, főleg a komphajón, de végülis ezt használták jellemfejlődésre; a szuperruha elég stílusidegen, de el is tüntették a nagy összecsapásra. Kicsit meredek, hogy May néni MILF lett öregasszony helyett és Flash indiai, de elég mókásak az új szereplők; és igaz, hogy a CGI néha kicsit elnagyolt, videójáték-hatású, de ennek a célközönsége jobban is szereti a videójátékokat a valóságnál. Máskor viszont tényleg erős a látvány, az álcázott repülőgép és általában a fejlett idegen technika elképzelése olykor igazán jó (és vicces, ahogy egy elég tipikus szaki-brigád bütykölgeti a jövő technikáját). A legjobb az egészben Michael Keaton, ad némi mélységet a Keselyű figurájának, de nem annyit, ami már túl sok lenne efféle filmhez.

Két dolog maradt csak végül igazán zavaró, legalábbis engem bosszantott a lyuk a sztoriban, hogy a Washington emlékműben robbant egy bomba, de a hatóság egyáltalán, kicsit sem nyomoz; és főleg a gyerek csalódott, hogy a romantikus szál annyira csenevész és Zendaya varázsát (khmm) nem használták ki -- amekkora szerepe volt, azt bármelyik csinos statisztalány eljátszhatta volna.