gomba2008 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 244997

:)))) Miből gondoltam, hogy "magad uram" lesz ebből??? :))

Egy cipőben járunk, értem, mit akarsz. Egy kis csillogó vizet, némi meseszép tündérrózsákkal, ficánkoló halacskákkal, akiket esténként lehet etetni Borival közösen. Egyszerűen, olcsón, és egyedül.

Szóval nem kell túlbonyolítani. Egyedül is ki tudod ásni pár nap alatt, de ha valaki legalább a földet eltolná, az időben komoly segítség lenne.

Aranyhalacskák nem túl mély vizekben is kitelelnek, de tény, hogy amikor a tavirózsák megindulnak, az alján terjedő rizómák sokat csökkentenek az eredeti mélységen. Ha csak egy mély gödör van a "teknőben" akkor arra kell figyelni, hogy ne oda ültess tavirózsát. Az iszap a legmélyebb ponton ülepszik le, később egyszerűen egy kis búvárszivattyúval kiemelhető, és nem kell egész napos tótakarításba kezdeni, ha a gödör üres. Geotextíliából elég egy vékonyka, abból is fölösleges fél centi vastagot venni. Könnyebb bánni a vékonyabbal, és lehet akár két rétegben is lefektetni. 

Amikor a fóliázásnál tartasz, akkor majd itt elmondjuk, miként lehet eltüntetni a szélén a fóliát. Csúnya ha kilátszik, és a nap sem használ neki. Ebben (is) Dogfüggőt érdemes kérdezni, nem tudom hogy csinálja, de nála még sosem láttam egy centi fóliát sem! 

Előzmény: milrose (244989)