emem Creative Commons License 2017.07.23 -3 0 7077

az előző hozzászólásban betett cikk kapcsán érdemes visszatérni egy régebbi felvetésre:

 

<Azt meg végképp nem tudom, hogyan lehet a Napot (vagy legalábbis egy korongot) összekeverni az emberi fejjel.>

 

hát talán így. a leletek egyértelműen megerősítik az égi temetés és a koponyakultusz valószínűsűgét, egyúttal az oszlopon látható ábrázolás jelentését.

 

Horrorisztikus rituálé zajlott az ősi templomban

 

"Régészek egy csoportja meglehetősen bizarr felfedezést tett a törökországi Göbekli Tepénél, ahol a világ egyik legősibb templomának maradványai találhatók. A szakemberek számos faragott koponyát találtak a neolitikum korabeli helyszínen, ami arra utal, hogy a környék egy furcsa „koponyaszekta" szent helyeként funkcionált. A csoport tagjai megszállottan tisztelhették a megcsonkított koponyákat és más csontmaradványokat. 

A német kutatócsoport eredményei a Science Advances tudományos folyóiratban jelentek meg. A régészeknek három faragott koponyatöredéket sikerült fellelniük, amelyeken „korábban példátlan módosítások" nyomait fedezték fel. A koponyák mellett több mint 400 csonttöredék is előkerült. A szakértők úgy vélik, a koponyákon történő módosítások azt a célt szolgálták, hogy a testrészeket fel lehessen lógatni valahova egy zsinórral."

publikáció:

Modified human crania from Göbekli Tepe provide evidence for a new form of Neolithic skull cult

 

 

Előzmény: kitadimanta (6930)