hayalilo Creative Commons License 2017.07.22 -3 2 477168

Kik ezek a férfiak? Paradox módon mindannyian diplomások (ez önmagában is megdöbbentő) - és egyes nőkkel, rosszul végződött párkapcsolatokkal negatív tapasztalatokat szerzett, frusztrált emberek, akik az egyedi (rossz) élményeiket általánosítva rávetítik a teljes női nemre. Továbbá - éppen mert frusztráltak - olyan alanyok, akik a klasszikus patriarchátus visszaállításáról álmodoznak, amelyben a nő, nem lévén polgári jogai, el volt zárva a tanulástól, munkavállalástól, és egyetlen lehetséges útja volt: rászorulni egy férfi erőforrásaira: férjhez menni (és ha rossz természetűnek bizonyult a férj, tűrni, tűrni, élethosszig tűrni, kiszolgáltatottan).

 

Ők tehát ezeket a viszonyokat álmodnák és acsarkodnák vissza, amelyek között a férfi majdhogynem teljes jogú ura és parancsolója az eltartott nőnek, akinek a gyerekszülési képességét (és a világra hozott gyerekeket) a szó szoros értelmében "megvásárolja" a munkaerejével és az érte kapott jövedelemmel, következésképp az "eltartásal". A nő ennek fejében köteles engedelmeskedni a "családfőnek" és elviselni mindazt, amiben részesíti..

Lényegében erről van itt szó - és ennek jegyében a nők minden képességének, alkalmasságának, teljesítményének a lekicsinyléséről és/vagy tagadásáról (a szexen és a szülésen, maximum még a férfi kiszolgálásán kívül).  

Előzmény: Törölt nick (477142)