ghepard Creative Commons License 2017.07.20 0 0 1581

Milyen érdekes a sors – most mintha összejött volna egypár dolog. Vagy egy hónapja mutattam a feleségemnek, hogy mit tudok a szitával.

 

Meglehet nagyon nem mindegy milyen mozgásokat és mennyi ideig végez az ember. Valami egy kicsit hat abból, amit csinálgatok annak érdekében, hogy jól érezzem magam - erősebb, rugalmasabb, gyorsabb legyek stb. Bizonyos mozgásokat lehet jobban, rosszabbul, vagy éppenséggel hatásosabban is kivitelezni. Vegyük elő azt a már említett egyszerű példát. Át kell szitálni a darálón áttekert prézlinek való már szétmorzsolt száraz kiflit - amiben még bőven vannak olyan nagyobb darabok is. Beletesszük a szitába, de semmi se történik. Elkezdjük lassan mozgatni, még mindig szinte semmi se megy át a szitán. Ha ide oda kezdjük mozgatni bizonyos sebességgel, akkor már kezd átperegni a szitán és mondjuk egy bizonyos adag átmegy ilyen technikával olyan 25 mp alatt. Ha azonban sikerül olyan mozgást elérni, ami miatt a prézli elkezd forogni, na akkor már ugyanaz az adag átmegy mondjuk olyan 14-16 mp alatt. Nos, és ha sikerül olyan speciális egész apró mozgást elérni, ami miatt kb a szita közepe mozdulatlan marad, de a két széle ellentétes mozgást fog végezni, ami miatt a prézli szépen két részre oszlik a szita két oldalán és ellentétes irányban fog forogni - na ekkor átpereg ugyanaz az adag kb 5-7 mp alatt. Ha még egy kicsit ügyesebbek vagyunk, akkor még ezt az időt is megfelezhetjük. Egyszerűen, megtanuljuk ugyanazt bal kézzel is. Az adagot elosztjuk 2 részre két szitába és így ugyannyit át tudunk szitálni kb 2-3 mp alatt. Ez a kezdeti 25 mp mellett egész elképesztő eredmény. Ha ezt az ember meg tudja csinálni még más testrészével is, akkor a testben olyan keringést tud előidézni, amit talán még a legkeményebb fizikai edzéssel se tudna.

 

Nos olyan 2 hete a feleségem észrevett a reklámokban egy rezgő készüléket. Nagyon borsos ára van még most is (kb 280-300 EURO), de volt 1000 felett is. Egyszer behívott, hogy mi az és mit szólok hozzá, megveheti e, fog e Neki segíteni stb. Hát csodálkoztam egy kicsit, ez kb azt csinálja, amit én próbálgatok elérni sajátkezűleg, meg amiket olvastam a kisérletekről ilyenfajta gépekről. Számgéppel vezérelt és a tavalyi év fitneszslágere, vagy az év fitneszgépe címe illeti meg, vagy valami hasonló. Mondom Neki, van egy lényeges difi, én magam gerjesztem magamon azokat a hullámokat, ez meg olyan, hogy csak rá kell állnod, ülnöd, feküdnöd, támaszkodnod stb és rezegtet, mozgat. Nem tudom pontosan hogyan, de kb úgy, ahogy a szitálást ecseteltem. Aztán mondtam Neki (a feleségemnek), hogyha jól fogod használni (és fogod is használni, mert már van Neki egypár alkalmatosság, de 1 hét után csak ott állnak a sarokban) – hogy egész biztos fog használni a maga módján és a maga %-át hozni fogja. De ez nehezen lesz elég, ha továbbra is cigizni fog, nem fog kijárni a természetbe, nem fog az étkezési szokásain meg stb változtatni. A készüléket VIBRO SHAPER néven forgalmazzák.