Kenderessy Botond Creative Commons License 2017.07.17 0 2 67534

Kúriai bíróként dolgozik Soros magyarországi erős emberének a felesége.

Választási ügyekben ítélkezhet a Kúrián Kárpáti Magdolna, a magyarországi Soros-hálózat egyik központi figurájának, Majtényi Lászlónak a felesége. Az ezt közlő Tűzfalcsoport további személyi összefonódásokra is rámutatott az igazságszolgáltatásban a magyarországi baloldal körül, amiből kiderül, hogy olyan hűséges posztkommunista káderek lapulnak a bíróságokon, akik adott pillanatban készséggel hoznak a baloldalnak kedvező ítéletet.

Kúriai bíróként akár politikai ügyekben is ítélkezhet a Soros-pénzből, vállaltan kormánybuktató céllal működő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökének felesége – derült ki a Tűzfalcsoport blogbejegyzéséből. Az amerikai tőzsdespekuláns által támogatott Majtényi László mögé az egész baloldal beállt a tavaszi elnökválasztás alkalmával, neje pedig eközben akár választási ügyekre is hatással lehet. Kárpáti Magdolna a legfelsőbb bírói fórum adó-, vámjövedék- és illeték-, valamint a pénzügyi felügyeleti és a választási ügyekben illetékes V. számú közigazgatási tanácsának tagja. A Magyar Idők szerint korábban szó volt arról, hogy a nyilvánvaló összeférhetetlenség miatt Darák Péter főbíró másik tanácsba osztja be Kárpáti Magdolnát, ez azonban mindmáig nem történt meg.

Hűséges posztkommunista káderek lapulnak a bíróságokon

A blog írói kitértek rá, hogy a szintén kúriai bíró Mészár Róza többször volt a szocialisták alkotmánybíró-jelöltje, férje pedig az a Varga Jenő, aki a Vectigalis Zrt. korábbi vezetőjeként Gyurcsány Ferenccel sajtóinformációk szerint is kitűnő kapcsolatokat ápol. Önmagában ennek talán nem lenne komolyabb jelentősége, ha nem éppen ő lett volna az, aki az MSZP elnökét, Molnár Gyulát néhány éve felmentette az ellene folyó büntetőeljárás végén.

A Tűzfalcsoportnál felfigyeltek továbbá arra, hogy Cserni János, a Fővárosi Törvényszék korábbi büntetőbírája, aki jelenleg az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szervezetfejlesztési és koordinációs főosztályán dolgozik, a Fővárosi Törvényszék elnöke akar lenni. Cserni is a balliberális oldal régi harcosa, akinek több szemléletes ügye volt már. 2004-ben, általános felháborodást keltve, letöltendő börtönbüntetésre ítélte Bencsik Andrást, a Magyar Demokrata főszerkesztőjét egy Mécs Imre által indított rágalmazási perben. Ezt a Legfelsőbb Bíróság enyhítette pénzbüntetésre. Ugyanez a Cserni 2006 őszén nyílt levélben állt ki Gyurcsány Ferenc mellett. 2010-ben aztán fegyelmi eljárást indított ellene a Fővárosi Törvényszék elnöke, amiért megalázó pamfletet írt a 2006-ban a rendőrök által megvert Révész Máriusz fideszes politikusról. Ezt a Galamus nevű balliberális hisztériaportálon jelentette meg, amelynek egyik alapítója is ő volt.

Soros minden erejével hatókörébe vonja az ügyvédeket

A Tűzfalcsoport kiemelte továbbá, hogy szoros együttműködés van a Soros György hálózata által támogatott Magyar Helsinki Bizottság és az ügyvédi kamarák között; az elmúlt két évben legalább három képzést szerveztek ügyvédeknek a helsinkisek. A milliárdos befolyása azonban talán még nagyobb az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsára, amelynek közvetlen támogatója a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány.