TevePapi Creative Commons License 2017.07.14 0 0 61233

Szia Ribizli! :)

A Marvel Hotelről nem tudok semmit, de mi tavaly a Marinában voltunk (a főúton végighaladva lent a parton a kereszteződésben) az Invián keresztül Unitraveles szervezésben.

Ahogy már korábban írták itt, Arillasban kb nincs élet. Családdal, gyerekekkel gondolom a pihenés lesz a fő cél, szóval talán ez nem is akkora probléma...

A főúton van egy Coconut Bar néven futó valami, ahol ilyen hajnal 1-2 -ig szól a zene, de egyszer sem láttam bent sok embert. Nekünk nem volt zavaró a zene, én legalábbis tudtam aludni, pedig közelebb voltunk hozzá, mint Ti lesztek.

Az Unitravel naponta több gépet indít oda is-vissza is, így az időpontokkal vagy szerencséd lesz, vagy nem.

Nekünk nem volt. Odafelé 7:30-kor indult a gépünk - Hajnal 4-kor keltünk, hogy időben kiérjünk a reptérre. Előző nap dolgoztam, későn értem haza, szóval mondjuk úgy, hogy nem túl fitten érkeztem Korfura. :D

Visszafelé még húzósabb volt, mert valahogy hajnali fél4 körül vett fel minket a busz, ráadásul éjjel/reggel vihar volt, így a 6:15-re kiírt gép valamikor 9 óra magasságában indult.

Transzferrel úgy számolj, hogy több mint egy óra az út. Arillas az utolsó állomás.

Szervezett utakra mi nem fizettünk be, viszont voltak magyarok Arillasban, akik igen. Sok jót igazából nem mondtak... A Sissi kastélyban állítólag egy órát kellett várni az idegenvezetőre, aztán fél óra alatt végig rohantak az egészen, majd lelépett.

Na, én a hasonló dolgok elkerülése végett döntöttem úgy, hogy inkább egyéni szervezésben oldom meg, és annyit időzök egy helyen, amennyi nekem tetszik. Nem kell rohanni senki után, és nem is kell várni senkire.

Persze el fogja mondani a hölgy, hogy a szervezett túrával olcsóbbak a belépők, meg mittudomén. Én inkább rászánnám azt a plusz 5-10 eurót a szabadságomra, de kinek hogy..

Viszont az autó bérlésében segítettek. Ha nem vagy magabiztos, akkor ennek szervezését érdemes rájuk hagyni. Arillas

A vacsora helyének kiválasztásával szerintem nagyon nem tudsz mellé lőni.

Mi legtöbbször a Marinában ettünk, illetve van mellette egy kis taverna, ahol a gyros nekem nagyon bejött.

Ugyanitt van egy kisbolt, ahol mindent megtalálsz. Újság, ruha, strand cucc, kaja, pia, ajándéktárgy...minden.

Hogy a másik kommentedből is megválaszoljak pár kérdést:

"Arillasról konkrétan minden. Milyen a víz ott szeptember legelején?"

Mi szeptember első hetében voltunk. Isteni volt. Nem tudom hány fokos lehetett, de én piszok jókat úsztam, pedig nagyon nem bírom a hideget... :)

"Éjjel/este lehet fürdeni a medencében? van-e valami ami kimondottan ide jellemző? (sok darázs, hideg medence, sok macska, stb."

Éjjel sehol nem engedik használni a medencét Arillasban, nappal meg ott a tenger. Rovarokkal nem volt gondunk, bár vittünk elektromos szúnyogriasztót. Azért ajánlott a használata. A macskák jelenléte Korfun általános, bár Arillas területén egyet sem láttam... Máshol meg nem volt zavaró.

"Mi van Arillas közvetlen környékén látnivaló? (3 kerekded felnőtt, és két 6 év körüli gyerek) (próbálom kitalálni, hogy mikor és hány napra béreljünk autót?!)"

Észak felé "Logas - The sunset beach" nekünk nagyon bejött. Egy vacsorát terveztem itt a "7th Heaven" nevű csoda étteremben, de sajnos akkor nem jött össze.

Ha tovább megyünk észak felé ott a "Drastis fok" csodás a kilátás, de kocsival óvatosan a földutakon. Láttam olyat aki elakadt.... Innen egy köpés Sidari környéke - "Canal d' Amour"

Ha dél felé nézelődsz akkor Afionas van a legközelebb. "Porto Timoni beach", Érdemes megnézni, de az autót le kell tenni a faluban, onnan gyalogtúra. Közepesen nehéz terep, de a látvány...... (Mi gyalog vágtunk neki Arillasból, az egész napunk ráment, de fantasztikus élmény volt).

Még délebbre ott az Angelokastro, aztán Paleokastritsa.

Szerintem olvasd el az útikönyvet, nézz szét a térképen, és úgy tervezgess.

"Görög est! Csak az iroda szervezésében van rá lehetőség?"

A Marina éttermében szokott lenni, ha jól emlékszem minden szerdán, vagy csütörtökön. Kérdezzetek rá, hogy pontosan mikor, mert nem akarok hülyeséget mondani. Órára pontosan érdeklődjétek meg, mert a kezdés előtt egy órával már nem volt hely!! Pedig mi ugye ráadásul abban a hotelben szálltunk meg...

"Csónak/hajó kölcsönzés? Mi kell hozzá, mert a vízi jártasságon és a hajóvezetői engedélyen kívül mindenünk megvan?!"

Semmi nem kell hozzá, csak pénz.

A Marina Hotellel szemben az út másik oldalán van egy medence, ott szokott ülni egy srác (kis kerti asztalnál, napernyővel), tőle lehet bérelni. Reggel 9 után szokott érkezni. Fél-illetve egy napra tudsz bérelni, mindkettőnek elmondja az árát, időtartamát, stb. Bérléskor kapsz gyorstalpalót csónakvezetésből. Nem bonyolult.

"Röviden" ennyi. Ha van még kérdés, ne kímélj. :D

Mi jövőre megyünk vissza.

Jó nyaralást!

Előzmény: RibizliNo1 (61205)