AQV12NSAN Samsung inverteres klímával sokat szívtam, hogy nem hűtött, hibajelzéssel leállt. Okosabbat senki nem tudott mondani, mint hogy a kezdjem el cserélgetni a drágábbnál drágább alkatrészeket, úgyhogy hagytam.
Viszont most megfigyeltem valamit, ezért újra érdeklődök, hátha.
Ha teljesen áramtalanítom az egész klímát (kihúzom a konnektorból) és utána bedugva kapcsolom be, akkor eddig 10-ből 10x jól elindult és ment egész nap. Ha bedugva hagyom, és csak a távirányítóval kapcsolom ki, akkor nagyrészt úgy indul, hogy nincs hűtés, pár perc után hibajelzéssel leáll az egész (a beltéri kültéri hibát jelez, a kültéri pedig IPM áramtúlcsordulást). Sőt legutóbb egy ilyen kikapcsolás után kb 5-10 perccel a kikapcsolt klíma egyszercsak hibajelzést adott.
Esetleg találkozott már valaki ilyen hibával, és ha igen, mi volt a megoldás? Már azon felül, hogy lecserélem a dugót egy kapcsolósra és akkor az lesz mostantól a klíma kapcsolója :D Végül is ez se gáz, csak hátha így valaki be tudja azonosítani, mert azért valószínűbb, hogy ez előbb-utóbb komolyabb bajjá változik.