Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2017.07.11 -2 0 77175

"Adobe keyloggerek és társaik elég hamar kiderülnének, főleg he küld is kifelé valamit."

 

Hogyan bukna le? A legtöbb felhasználó napi leütés-mennyisége nem több néhány száz byte-nál. Ennyi extra adatot teljesen észrevétlenül bele tud kódolni a százszor-ezerszer ekkora hivatalos adatfolyam közé. De pl egy komolyabb Windows update során olyan nagy adatmozgás van KIFELÉ is a számítógépünkből, hogy abba akár a Biblia teljes szövegét is bele lehetne szőni, a megfigyelő számára teljesen észrevétlenül :)

 

"én valahogy nem a nagy üzeleti vlágcégektől rettegnék"

 

Amíg nem próbál RÁKÉNYSZERÍTENI az online frissítőjének használatára (tehát van offline frissítési lehetőség is), addig én hajlandó vagyok (többé-kevésbé) megbízni az online frissítőben is. De erről már volt szó: az gyanús, aki nem kínál fel alternatívát, tehát kényszeríteni próbál.

 

"melyik böngészőben bízzunk meg?"

 

Több lépcsős összehasonlítási módszerem van, ebből kettőt elárulok: nyílt forráskód és teljesen passzív működés beállíthatósága (amikor százszor elindítod a böngészőt és SEMMIT nem csinál a hálózaton addig, amíg te nem adsz neki utasítást valamire)

 

"és sorold, hogy csak a böngésződ mikor hány irányba menne"

 

Ez így zavaros. A böngésző oda megy ahova akar (pontosabban amit a vírusirtó nem tilt meg neki).

 

A biztonságot nem szabad annyira megszigorítani, hogy az már akadályozza a munkát, de annyira kötelességünk, hogy minimálisra csökkentsük az ÖSSZES szóbajöhető rizikófaktort.

Előzmény: Jahno (77170)