Nem tudom, hol személyeskedem. Sőt, azt se tudom, mikor személyeskedtem utoljára (veled). Az, hogy megemlítek egy számomra nyilvánvalónak tűnő, esetleg negatívan hangzó tényt valakivel kapcsolatban, nem személyeskedés.
Te fundamentalista vitatkozónak tűnsz. Nincs ezzel semmi baj, mint láttad, azt se tettem hozzá, hogy ez rossz lenne, netán jellemhiba. Kb. olyan a dolog kontextusa, mint amikor rólam leírod, hogy szőrös a hónaljam.
No, lépjünk tovább.
Tehát nem tagadtam a termőhelyi tipicitást és a jelentőségét se igyekeztem kisebbíteni. Azt a baromi egyszerű dolgot vélelmezem, hogy még a borbuzik se képesek biztonsággal elkülöníteni egymástól egy - magas minőségű - badacsonyi, csopaki, zalai, mátrai, siklósi, etc. bort azonos fajtából, vakon. Ebből arra következtetek, hogy a terroir rettentő fontos, de annyira mégse, mint sokan gondolják.
Megeshet, hogy ez a gondolatmenet egy baromság, mivel/ráadásul minden borbuzi simán felismer vakon minden magyar terroirt, leszámítva például engem és 1-2 barátomat, tehát én egy barom vagyok.
Szeretném hangsúlyozni, hogy ha valaki itt leírja, hogy egy barom vagyok, ezzel nincs semmi baj, nem tekintem személyeskedésnek, hanem 1 véleménynek. :)