Yossa.rian Creative Commons License 2017.07.05 -1 2 53287

Nem, itt nem ez van. A krosszgumi más pálya. Ez a gumi, ami a fotómon van nem kimondott terepgumi, a gyártó ajánlása szerint 50-50% terep-aszfalt használatra van tervezve, ezért aszfalton is kiszámíthatóan viselkedik. A krossz gumi meg csak terepre való, ezért szar az aszfalton. Egyébként az Anakee Wild-nak meg van adva a forgásiránya is, a krosszgumikon - amennyire tudom - ilyen nincs. 

Megéri? Mi éri meg? Mikor mondjuk azt, hogy megéri? Az árát nyilván nem hozza vissza és befektetésnek sem túl jó. Sosem értettem ezt a megéri-e kérdést egy hobbival-szenvedéllyel kapcsolatban. Mivel a motoromat 80%-ban nem arra használom, hogy A-ból B-be jussak, vagyis a használatának célja majdnem kizárólag az élvezkedés, így ez egy teljesen irracionális felhasználás, amivel kapcsolatban nem lehet megéri-nem éri meg fronton elmélkedni. Ha már mindenáron ebbe az irányba akarsz menni, akkor inkább azt kéne vizsgálni, hogy mennyire 'fájdalmas' a költségvetésednek az erre kidobott pénz? Ha nem túlzottan, viszont nagyon sok élményt ad, élvezed a dolgot, akkor talán kimondható, hogy megéri. Ha a dolog költsége anyagi nyomorba dönt, kölcsönökből fedezed, ami hosszútávon elég fájdalmas tud lenni, akkor talán nem éri meg. De ezt ki-ki eldöntheti magának. Nem vagyunk egyformák, sok ember olyan dolgoknak tud örülni, amik számomra teljesen érdektelenek. És nyilván fordítva is így van. Ízléseken nem vitázunk ugyebár :)

Az utolsó mondatodat nem igazán tudom értelmezni. Én nem fotózom a gépem, nem is fetisizálom, nincs folyton ápolgatva, polírozgatva, számomra használati tárgy ami élményt ad. Aki meg fotózni szereti, az meg függetlenül teszi ezt a motor márkájától, ez nem egy BMWs betegség, csomóan istenítik a csoppereiket, krúzereiket, miközben én bottal nem piszkálnám egyiket sem. De ez meg az én dolgom :) E tekintetben nincs olyan, hogy örök igazság, kinek a pap, kinek a paplan :)

Előzmény: mlas45 (53286)